Връщат незаконните отпадъци от Италия

07:19, 05 фев 20 25 3568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Корабът, на който ще бъдат натоварени 28-те контейнера с боклук, пристигна на пристанището във Варна. Най-вероятно товаренето на контейнерите ще започне след 7:30 часа, когато ще стане и смяната на работниците, предаде БНТ.

Възможно е екипажът да не премине през щателен медицински преглед, тъй като пристига от друго българско пристанище - Бургаското.

Очаква се днес към Апенините да потеглят 28 от контейнерите с боклук, складирани на Пристанище Варна - Запад. Така частично се решава кризата с боклука на пристанището. Там остават близо 100 контейнера, за които няма искане за реекспортирането им.

Връщаме в Италия 28 контейнера с отпадъци

Искането за реекспорт е направено от фирмата, която ги е транспортирала и ще бъде за сметка на италианската фирма, изпратила ги в България.

От средата на януари на пристанището в морската ни столица бяха открити общо 127 контейнера с отпадъци. Досега те не са потърсени от получателя им.

Смесеният отпадък на пристанището във Варна е вписан като каучукови и пластмасови отпадъци, но в контейнерите има текстилни, дървени и стъклени отпадъци. Това означава разминаване в митническите документи и реалното съдържание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама