Дават полицаи на съд, прикривали наркодилъри

17:49, 23 юни 20 25 2270 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу двама полицаи от Специализираното подразделение за охрана на обществения ред, предава БНТ.

35-годишният Христо Г. ще отговаря за поискан подкуп от 440 лева и приет такъв в размер на 220 лева и 100 евро чрез изнудване и злоупотреба със служебното положение.

Колегата му старши полицай Костадин К. е предаден на съд за престъпление по служба.

На 30 март 2019-а двамата патрулирали със служебен автомобил. Малко преди 16 часа те забелязали кола, спряна в района на площад "Съединение". В нея имало двама младежи, които трябвало да доставят наркотици по поръчка на Константин К., който в момента е в затвора за наркоразпространение.

При обиск у единия младеж е намерено пликче с наркотик. Последвало претърсване на автомобила, в който била открита чанта с наркотици.

Полицаят Христо Г. обяснил, че следва сваляне на регистрационните табели на колата, 2000 лева глоба и задържане под стража. Ил. В. помолил служителя на реда "да измислят нещо".

Христо Г. поискал за решаването на проблема 440 лева.

Двамата подсъдими полицаи не издали заповед за задържането на наркоразпространителите, не съставили протокол за обиска и претърсването на колата и не докладвали на оперативния дежурен за констатираното нарушение.

Действията им обаче били доказани от разпечатки на мобилни телефони, видеокамерите в града, както и от използваните по делото СРС-та.

Предстои делото срещу старши полицаите Христо Г. и Костадин К. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама