Защитници на Марешки хвърляха яйца по Манолова на плажа „Кабакум“

14:35, 04 сеп 20 / Политика 25 3855 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Бившият омбудсман и лидер на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова се включи на живо от плажа Кабакум Север-2, който беше даден на концесия на „дясната ръка“ на Веселин Марешки Андон Дончев.

През дружество Дончев влиза в правата си на концесионер на плажа в деня, в който бе открита есенната сесия на Народното събрание. След като лидерът на „Воля“ многократно смени позицията си, депутатите му все пак се подписаха под проекта за нова конституция на ГЕРБ. Така концесията бе взета точно в деня, в който „Воля“ подкрепи проекта.

Марешки подписал конституцията на ГЕРБ без да я е чел

Мая Манолова обяви, че разобличава новата схема на властта- Конституция срещу концесия. На плажа имаше и подкрепящи Веселин Марешки, които я обвиниха, че прави фалшива новина. Според тях всичко на плажа е законно, а документите за концесията са готвени преди проекта за конституция. „Как така в един и същи ден му дадоха концесия за втората част на плажа и той подписа конституцията“, попита Манолова и раздаде на събралите се на плажа Конституцията, за да я прочетат.

Един от мъжете хвърли по Манолова яйце, а други скандираха срещу нея „мафия“. „На държавна територия съм. Не яйца, каквото и да донесете- ще стоя, колкото реша“, заяви тя. „Борисовата конституция струва 3 плажа“, коментира Мая Манолова и настоя премиерът незабавно да отмени скандалните решения.

На място дойде и полиция, половин час, след като от „Изправи се.БГ“ са се обадили. „Страх ли ви е да дойдете? Това не е феодален град, това не е феодално място“, посочи Манолова. След идването на униформените хората на Марешки на плажа си тръгнаха.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама