Две малки деца загинаха при пожар, родителите са обвинени за умишлен палеж

18:00, 10 окт 21 25 3313 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Две деца са загинали при пожар в апартамент във варненския квартал „ Владислав Варненчик“. Те са били момиче на 4 г. и момче на 1 г. 

Окръжната прокуратура във Варна започна досъдебно производство по случая. След потушаването на огъня продължава огледа на мястото, както и разпитите на свидетели.

Родителите бяха обвинени в предизвикване на умишлен палеж, съобщава кореспондентът на БНР в региона. Те са задържани за срок от 72 часа. От прокуратурата обявиха, че едното от децата е починало от задушаване заради пламъците. Родителите са криминално проявени. До момента обаче не се потвърждават предположенията за умишлено убийство на децата преди пожара.

На брифинг от институциите съобщиха, че майката на децата непрекъснато променя показанията и вероятно ще ѝ бъде назначена психиатрична експертиза.

Пожарът е възникнал около 22 часа снощи. Все още не е ясно как точно е станало това, каза комисар Тихомир Тотев, директор на Регионалната дирекция „Противопожарна и аварийна безопасност“. По предварителни данни жилището не е имало ток. Впоследствие при гасенето на пожара се е взривила газова бутилка.

Бащата е успял да дръпне майката и така родителите са се спасили, частично обгазени са, предаде БНР.

Няма други пострадали в блока. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ПОЖКШЩШ 13:10, 28 фев 22

ПОРТНИХ НЕ Е КМЕТ КОЙТО УПРАВЛЯВА ДОБРЕ ГРАД ВАРНА ТРЯБВА ДА ГО СМЕНЯМЕ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама