Портних: Не съм одобрявал тръбата във Варненското езеро

15:16, 15 апр 22 25 2653 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Кметът на Варна Иван Портних не е ходил на разпит по повод повдигнатото му обвинение заради авариите на тръбопровода на дъното на Варненското езеро. Това съобщи пред медиите днес самият градоначалник на крайморския град. 

Получих единствено документите, които трябваше да ми връчат“, заяви Портних, цитиран от БТА.

Той коментира, че наблюдава състезание на различни политици да обясняват кой има най-големи заслуги за разкрития и детайли за аварията на тръбата.

Варненският кмет Иван Портних вече е обвиняем

Кметът заяви, че нито е одобрявал програма, нито е осигурявал финансиране, нито е избирал изпълнител и надзор, нито е разплащал, нито е въвеждал в експлоатация тръбопровода по простата причина, че тогава не се е занимавал с политика. Кметът препоръча на депутата Борислав Гуцанов да се обърне към Сергей Станишев, защото по негово време е одобрен проектът и е избран изпълнител.

Вчера стана ясно, че кметът Портних е с повдигнато обвинение по Наказателния кодекс за замърсяване на околната среда заради канализационната тръба под Варненското езеро, с която имаше серия от аварии. Имаше замърсявания и бяха засечени големи количества мъртва риба. Ако кметът бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 5 години затвор и глоба от 5 до 30 хил. лева.

От общината изтъкнаха, че Иван Портних е съдействал на разследването две години и е положил всички усилия да предотврати замърсяване във Варненското езеро.

С коментар се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който изрази пълната си подкрепа за Портних. „Кмете, искам да видиш депутатите- те ще дойдат с теб в ареста“, подкрепи го той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:15, 22 апр 22

Ти си нагъл не си за кмет

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама