Закрит плувен басейн отвори във Велико Търново след 15 години разруха

18:30, 03 дек 18 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След прекъсване, продължило повече от 15 години, покритият плувен басейн под спортна зала „Сава Величков“ и до Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново отново отвори врати. Обновеният обект бе открит от кмета на старопрестолния град Даниел Панов и от инвеститорите, а водосвет отслужи отец Асен.

Басейнът е с размери 25 метра дължина и 12,5 метра широчина, има пет коридора за плуване, а дълбочината е от 1,40 до 1,90 метра. Изградено е изцяло ново подово отопление, монтирана е съвременна филтрираща система.

Обновяването на обекта е втори етап от възстановяването на плувния комплекс до спортна зала „Сава Величков“, включващ външен и вътрешен басейн. Инвеститори са великотърновските млади предприемачи Мариян и Валерия Димитрови, с които през 2015 година общината сключи договор за наем на двата басейна. Предприемачите изпълниха поетите ангажименти и в срок реализираха както първия етап от заявеното им намерение – възстановяване на външния басейн, така и втората фаза.

Кметът Даниел Панов коментира, че в навечерието на светлите празници се случва поредното хубаво нещо във Велико Търново. „Обновеният басейн е резултат от доброто партньорство между бизнеса и местната власт. Спомням си 2015 година, когато Мариян Димитров дойде по време на приемен ден и ми представи инвестиционното си намерение. Година по-късно външният басейн вече бе готов, а това вече е факт и с вътрешната част на плувния комплекс. Винаги съм подкрепял енергични и смели хора, които са решителни и се справят с предизвикателствата“, коментира Даниел Панов.

„Благодаря на Вас и на Община Велико Търново за помощта, която ни оказахте във всяко едно отношение. Не сме срещнали трудност, която да не сте ни подкрепили. Благодаря, че повярвахте в нас“, обърна се към Даниел Панов Валерия Димитрова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама