Стотици трабанти ще участват в десетото издание на "Трабант фест - Велико Търново"

18:00, 11 мар 19 25 966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици трабанти ще участват в десетото издание на "Трабант фест - Велико Търново", съобщиха организаторите в пресклуба на БТА в областния град.

Юбилейното издание ще се състои на 16 март /събота/. От 11.00 часа пред сградата на общината участниците ще представят своите трабанти, а от 12.00 часа ще започне автомобилното шествие по улиците на града, което ще завърши на паркинга под крепостта "Царевец" със състезание за майсторско кормуване, посочи Милен Михов, един от основните организатори на фестивала.

Според Ивайло Антов, който притежава 85 трабанта, всяка година любителите на двутактовите автомобили се увеличават. Независимо, че производството им е спряно през 1991 година, се намират нови хора, открили забравени трабанти в гаражи и плевни, които провокират въображението на новите собственици, а тунингованите и ремонтирани автомобили по традиция правят своя дебют във Велико Търново, посочи Антов.

Търновският Трабант клуб през тази година ще представи реновиран трабант, произведен през 1987 година, който не е бил спиран от движение в продължение на повече от 30 години, собственост на депутата Милен Михов.

Дългогодишният член на клуба Камен Парашкевов ще покаже своя трабант кабриолет, който е "въоръжен с български чадър".
Членовете на търновския Трабант клуб от години колекционират миниатюрни модели на легендарния автомобил.

Новите постъпления в колекциите им са прототипи на "Трабант -101" - съвместна разработка с фолксфаген, от който са произведени едва 300 хиляди броя , както и "Трабант - 601", изработен от черен белгийски шоколад , предлаган в една от големите шоколадиерни работилници в Брюксел.
Фестивалът на трабантите е част от предпразничните прояви, посветени на празника на Велико Търново - 22 март.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама