Млади изпълнители и джаз-"динозаври" ще свирят заедно на "Дикси джаз фест"

09:00, 11 юли 19 / Култура 25 1447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Млади изпълнители и "динозаври" на джаза излизат тази вечер на сцената на единайсетото издание на Дикси джаз фест във Велико Търново. Входът е свободен.

Тридневният фестивал започва на откритата сцена пред паметника "Асеневци" с изпълнение на домакините от Royal Dixie Band. След тях ще се представят музикантите от проекта DesyLive на Десислава Андонова, която вече 20 години събира едни от най-утвърдените имена в жанра.

Втората фестивална вечер ще започне с изпълнение на Акустично джаз трио Димитровград, което има над 30-годишна история на родните и световни джаз сцени. Вечерта ще завърши с музикалните експерименти на групата Funky Miracle, която комбинира джаз, рок и популярна музика в своите интерпретации.

Международното участие през тази година ще е на музикантите от Дейвид Дауър трио. Австралийците и англичаните от формацията са познати на българската публика от изпълненията си на джаз фестивала в Банско, те ще се изявят на 13 юли.

Финалът на фестивала ще сложат SoulBmoll. Фънк бандата е основана през 2014 г. от възпитаници на Софийското музикално училище "Любомир Пипков" и продължава да набира популярност, посочи Костурков.

Всяка вечер след концертната програма на открито музикантите ще участват в джем сешъни в популярен великотърновски музикален клуб.

Фестивалът се организира със съдействието на община Велико Търново и е част от културния й календар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама