До края на месеца укрепват свлачището в подножието на крепостта "Царевец"

13:48, 03 авг 19 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на месеца се очаква да бъде укрепено свлачището в подножието на крепостта "Царевец" във Велико Търново и да бъде възстановено движението на уличния участък, част от третокласния път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на общината.

След изпълнението на пилотната система и възстановяването на тротоара, предстои преасфалтиране и пускане на движението по улица"Св.Климент Охридски". Пилотната система включва 140 елемента, чрез които ще бъде укрепена земната маса в района на църквата "Св. Четиридесет мъченици", което ще гарантира стабилността на целия терен.

Свлачището възникна в началото на годината, след което беше създадена временна организация на движението, регулирана в едното платно от светофар. Възстановителните дейности започнаха преди месец, с финансиране осигурено с решение на правителството.

Кметът Даниел Панов е разговарял с представители на фирмата изпълнител, които са го уверили, че основните дейности ще приключат до 28 август. Дотогава участъкът ще продължи да бъде затворен, а движението се пренасочва по обходни маршрути.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама