Ангелкова: Велико Търново е изключително добър пример за развита туристическа дестинация

14:08, 22 сеп 19 / Политика 25 2329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градът е изключително добър пример за развита и позната туристическа дестинация. Това сподели пред журналисти във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова уточни, че градът се посещава както от много българи, така и от чужденци. Според нея качеството на услугите, които се предлагат в града, е на много високо ниво.

,,Разбира се, има какво да се желае особено в някой места за настаняване, но винаги, когато получим сигнали за нередности, ние реагираме. Надявам се браншът да обръща внимание върху услугите и качеството, което предлагат, защото това зависи изцяло от собствениците на хотели и ресторанти, места за настаняване и хранене, за да правим дестинацията устойчива и добро място за връщане. Търново е добър пример в тази насока'', обясни още министърът.

Тя допълни, че нарушенията, установени през отминалия летен сезон в цялата страна са по-малко в сравнение с минали години. Министърът посочи, че се финализира специална подстратегия за развитието на културно-историческия туризъм у нас, която е част от Националната стратегията за устойчиво развитие на туризма до 2030 година.

,,Оформя се конкретен план за действие и се подготвя конкретно финансиране. Ще сме готови, вярвам, до края на годината. Срокът за общественото обсъждане е до края на септември'', поясни още Ангелкова.

Средствата за реклама на страната ни сред българи и чужденци и догодина ще са в размер на 11 млн. лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама