Арест на застъпник в община Горна Оряховица

15:44, 27 окт 19 25 2262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Районния съд в Горна Оряховица при закрити врата продължава делото срещу 28-годишния Велизар Василев от Габрово, който като застъпник на една от партиите беше арестуван в село Драганово, предаде БНР. Преди началото на делото на въпрос на „Хоризонт“ защо габровец е застъпник в Горнооряховско, Василев обяснил: „Ние идваме да гарантираме, т.е. да съблюдаваме да няма купуване и продаване на гласове“.

Арестуваният отрича да е обиждал или посягал на проверяващите го полицаи по повод делото за хулиганство, което е образувано срещу него.

В Общинската избирателна комисия във Велико Търново се проверяват четири сигнала за нарушения.

Два от тях са срещу действията на Секционна избирателна комисия за опорочаване на изборния процес. Има и две жалби за неправомерна агитация в селата Леденик и Балван.

Инцидент в изборния ден доведе до първи арест в община Горна Оряховица.

Срещу арестувания застъпник е образувано досъдебно производство за хулиганство, защото мъжът е обиждал полицаите, когато са го проверили.

В полицията в Горна Оряховица бяха доведени още двама застъпници, работили в с. Драганово, като след изясняване на обстоятелствата се били освободени.

При довеждането на 3-мата застъпници пред полицията в Горна Оряховица е бил и народният представител, който е кандидат за общински кмет на партията, за която са работили те, поясниха от полицейското управление.

В Областната дирекция на МВР във Велико Търново се работи по много сигнали за изборна търговия, като досега няма доказано нарушение.

Жандармерия помага на полицията в Стражица, Горна Оряховица и Павликени.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама