Според екзит пол: Даниел Панов печели изборите на първи тур във Велико Търново

20:11, 27 окт 19 25 3221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Даниел Панов печели изборите на първи тур във Велико Търново. Това показват първите прогнозни данни от екзит пол на агенциите „Маркет линкс” и „Алфа рисърч” за btv.

Даниел Панов от ГЕРБ е с резултат 62,5 %. След него е кандидатът на БСП Весела Лечева с 21,9 %., Калоян Янков (ДБ) - 7,5%, Милен Михов (ВМРО) – 4,9 %, Галя Паунова. 

Данните на „Галъп интернешънъл“ за БНТ от екзит пол показват, че Даниел Панов печели подкрепата на 57.4% от гласовете, а Весела Лечева- 26.8%. 

Първите думи на Даниел Панов бяха пред Нова телевизия. Той посочи, че първото, с което ще започне новия мандат, са нови детски градини. „Искам да благодаря на всички великотърновци, които с гласа си показаха, че трябва да има трети мандат и да управляваме отново. В предизборната кампания показахме, че има неща, които сме започнали и трябва да довършим“, каза той.

Весела Лечева, издигната от местна коалиция на БСП, поздрави съгражданите си, които са упражнили правото си на вот. По думите ѝ тази кампания е показала, че сред гражданите има огромна натрупана апатия, понякога и до безразличие, това трябва да тревожи силно политиците.

„Защото сме в дълг към това общество. Фактът, че те не виждат възможност да се справят с проблемите, които всеки ден ги обсаждат, показва, че не сме на тяхната висота”.

Тя допълни, че по време на кампанията е била сигнализирана с много бройни жалби от всички квартали. Лечева посочи като успех за себе си, че е  вдигнала „високо летвата на дебата за Търново – да спрем да говорим за метрите, паветата, плочките и тротоарите, защото през всички тези разговори и рязане на лентички и този ПР който ни обгражда по време на кампания, други държави ни задминаха с много години напред”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама