Новите общински съветници и кметове в община Елена положиха клетва

15:12, 06 ное 19 25 2960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Избраният за четвърти мандат кмет на община Елена инж. Дилян Млъзев, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва на тържествена сесия на местния парламент. Тя бе свикана и открита от областния управител проф. Любомира Попова, която поздрави всички с изборните резултати, пожела им успех и все така отговорно и резултатно да работят за развитието на общината. С китка росен здравец, председателят на ОИК Румяна Антонова връчи удостоверенията на новоизбраните представители на местната власт в община Елена, а отец Милен ги благослови за успешен и ползотворен мандат.

13 са съветниците в новия Общински съвет, от тях 7 са от ПП ГЕРБ, 5 от БСП за България и един от ДПС. На първия тур на изборите, с 60,51% подкрепа, инж. Дилян Млъзев, издигнат от ПП ГЕРБ, спечели за кмет на общината, за пореден мандат беше избран за кмет на Беброво инж. Николай Колев. На балотажа досегашните кметове на Майско и Константин – Зоя Ангелова и Стоян Комитов изпревариха своите опоненти.

Новият стар градоначалник инж. Млъзев с ръка върху Библията се закле да спазва законите и Конституцията на страната и да защитава интересите на гражданите от община Елена. Заместник-кметът Йордан Димитров тържествено му връчи огърлицата на кмета – символ на местната власт.

„Хората от общината ясно показаха, че пътят и посоката, които сме избрали, са верни. Благодаря на всички, които със своя глас ни избраха. Длъжни сме да оправдаем това доверие и да продължим напред. Вярвам, че общинските съветници ще работят все така отговорно и в интерес на гражданите“, каза кметът Млъзев. Подкрепа за конструктивен диалог, консенсус, публичност и прозрачност в работата на местния парламент изрази общинският съветник от БСП Сашо Топалов.

В дневния ред на първото заседание на ОбС, водено от доайена Йордан Йорданов, бе изборът на председател. С тайно гласуване, с девет гласа „за“, съветниците избраха Стоян Златев. Той бе единствената номинация за поста, а този мандат е вторият му пореден като председател на Общинския съвет. Неговата работа започна веднага с избор на комисия, която да разработи правилника за дейността на местния парламент и постоянните комисии за мандата 2019-2023 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама