Намериха един милион в домовете на лихварите от Павликени

13:55, 11 ное 19 25 5025 Шрифт:
Автор: Мария-Антоанета Даскалова

Над 1800 юбилейни монети, ценни метали, от които най-вече злато, на стойност около 1 лева - това са открили разследващите в групата за лихварство, разбита в петък в Павликени, действала на територията на Великотърновско. Групата е била добре организирана, лицата имат и легален бизнес, свързан със земеделие, съобщи днес на брифинг Спецпрокуратурата, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Информацията изнесоха Димитър Петров, ръководител на Специализирана прокуратура и старши комисар Любомир Янев, заместник-директор на ГДБОП.

Операция на ГДБОП срещу лихвари в Павликени

Като обвиняеми са привлечени три лица. По оперативни данни същите се занимават с лихварство от повече от пет години. Доказателствата са събрани едва в началото на тази година. Групата е добре организирана, лицата имат и легален бизнес, свързан със земеделие. Доходите от този законен бизнес са им позволявали да препират парите, които са получвали от незаконната си дейност.

Над 20 души са пострадалите от дейността на групата. Намерени са тефтери с имена на длъжници, част от лицата вече са разпитани пред съдия, дали са своите показания, направени са разпознавания.

Тези събрани доказателства са мотивирали и специализирания съд да определи мярка за неотклонение и на тримата. Двама от тях са осъждани.

Старши комисар Любомир Янев: По съответната организирана престъпна група, ГДБОП започна работа в края на 2018 г. Лицата от съответната група са конспиративни от гледна точка на всякакво естество. Извършвали са кражби, грабежи, злоупотреба с документи, изнудване. Голяма част от припознатитие за свидетели са силно притеснени да говорят за участниците в групата, защото градът е малък и лицата са добре известни на жителите на Павликени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама