Деца от Елена изработиха мартеници за Словакия

09:36, 19 фев 20 25 2140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Елена изпрати над 200 мартеници за Посолството на нашата страна в Словакия. Този дарителски жест е във връзка с приема, организиран всяка година от дипломатическото ни представителство по повод Националния празник на Република България. Присъстват върховни представители на словашката държавна власт, на министерствата, институциите, чуждестранните дипломатически представителства в Словакия и живеещи там българи. На всички гости Посолството подарява мартеници, като по този начин те се докосват до най-старите ни обичаи и традиции.

За втори път община Елена се включва в инициативата, а кметът инж. Дилян Млъзев благодари на посланик Йорданка Чобанова за поканата. С мартеници от еленските деца ще бъдат зарадвани  и техните връстници от българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава.

Тази година пъстрите мартенички изработиха деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие и от Дневен център за деца и младежи с увреждания в Елена. Майката на малкия Станимир Николаев също направи мартеници, които общината закупи благотворително за лечението на детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама