Eленски ученици подготвят плакати за конкурсa „Дай път на живота“

15:39, 04 мар 20 / Общество 25 1662 Шрифт:
Topnovini

Ученици от петте училища в община Елена ще участват в Национален младежки конкурс за плакати на тема „Шофирай отговорно – Дай път на живота“, който се организира от софийските ротари клубове и Международното триенале на сценичния плакат – София. Конкурсът е част от едноименната кампания на Ротари клуба в столицата с идея творческата надпревара  да съдейства за намаляване на броя на жертвите и ранените по пътищата на страната, съобщиха от община Елена.

Преди да се захванат с направата на  плакатите, общината в Елена организира във всяко училище среща на подрастващите с Мирослав Пеев, полицейски инспектор „Пътен контрол“ в Районното управление на МВР. Целта на тези срещи бе да се запознаят младите хора  с рисковете като участници в движението по пътищата, как да шофират и как да се държат като пътници в автомобила, колко важни за тях са родителските съвети или на по-възрастните.

С кадри от действителни катастрофи на територията на общината  показаха на децата, че ако правилата за безопасно движение не се спазват, последствията за здравето и живота често пъти са необратими. А колко опасно е да пътуваш с пиян или дрогиран шофьор, учениците разбраха чрез демонстрации с алко и нарко очила.

До 25 март младите автори трябва да представят в общината своите тематични плакати. След подбор, най-добрите ще се изпратят за участие в националния конкурс. Наградите в двете възрастови групи се обявяват и връчват на официална церемония в столицата при откриването на първата от поредицата изложби с избрани плакати от конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама