Малчуганите тръгват на детска градина от първи юни в Община Елена

16:20, 29 май 20 25 2131 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

От понеделник петте детски градини в община Елена и Детската ясла отварят врати за малчуганите. В две групи в ДГ „Радост“ в града децата ще се приемат от 2 и 3 юни, а във втора група „Многознайко“ на ДГ в Майско – от 8 юни.

Капацитетът на групите – не повече от 12 деца в група вече е запълнен. Той е определен със заповед на кмета на общината, в която са разписани и критерии, които трябва да спазват директорите на детските заведения при по-голям брой желаещи. Увеличение, но не повече от две деца в група се допуска, ако има няколко деца с напълно еднакви критерии. Задължително се приемат малчугани, на които и двамата родители или самотен родител работят по трудов договор.

Готовността на детските заведения за възстановяване на присъствената работа и възможността за изпълнение на мерките за организиране на дейностите в тях беше обсъдена на среща на общинското ръководство с директорите. С кметската заповед са определени и задължителни условия за родителите за приемане на децата им в групите. Здравният контрол ще бъде завишен, а стаите и останалите помещения в детските заведения ще се дезинфектират четири пъти дневно.

От 1 юни до края на месеца община Елена организира лятна работа за децата от подготвителната група на ДГ „Радост“. Максимално могат да бъдат ангажирани 20 деца и групата е попълнена. С бъдещите първокласници ще работят подготвени педагози. Занятията ще се провеждат в Общностния център от 8.30 до 16.30 часа и включват учебна подготовка, забавни игри, занимания по интереси. Целодневното участие е по желание на децата и техните родители. Община Елена осигурява всички работни материали и помагала, също безплатна закуска и обяд за малчуганите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама