Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Горна Оряховица

14:20, 23 юли 20 25 2876 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Горна Оряховица тази година. Местата, на които ще се направят са с по-голяма концентрация на пътни произшествия и предразполагат към развиване на по-голяма скорост от водачите на автомобили.

По новите стандарти, за да се поставят такъв тип ограничители на скоростта, трябва да се направи проект, който да се съгласува с всички заинтересувани институции. Две от новите пешеходни пътеки ще бъдат на републикански път и ще бъдат реализирани съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура”. Те ще са на ул. „Отец Паисий” в района на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и на ул. „Св. Княз Борис І” до „Захарни заводи”. С Агенцията е договорено Общината да направи проектирането, а АПИ да изгради съоръженията на тези две точки.

С общинско финансиране ще бъдат направени останалите повдигнати пешеходни пътеки – до ПТГ „Васил Левски“, до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и две в квартал „Пролет”.

 

 

Снимка: БГНЕС

Всички съоръжения – тип „легнали полицаи“ бяха демонтирани преди няколко години, когато влязоха в сила новите изисквания към съоръженията за ограничаване на скоростта. В момента отговарящи на стандартите повдигнати пешеходни пътеки има пред сградата на Общината и между НЧ „Напредък – 1869“ и СУ „Вичо Грънчаров”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама