Възстановиха пътя Видин-Кула-Връшка чука след свлачището при 10-и км

16:40, 04 яну 19 25 1834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Завърши възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти километър на път II-14 о. п. Видин - Кула - Връшка чука, съобщиха от АПИ. Инвестицията е за над 2,5 млн. лева. За обекта има издадено разрешение за ползване и шофьорите вече пътуват по ремонтираната отсечка.

През 2014-а интензивните валежи активизираха свлачищна зона на второкласния път, в участъка от км 10+100 до км 10+260, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини по нея. Отсечката беше затворена за движение, а трафикът преминаваше по обходен маршрут - стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък.

С укрепването на свлачището на второкласния път, между селата Бела Рада и Войница, е изградена укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на отсечката, подобрено е отводняването, напълно реконструиран е компрометиран водосток. Участъкът е с нова пътна настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи за повишаване безопасността на движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама