Съдът потвърди задържане под стража за бившия кмет на Чупрене Ваньо Костин

11:57, 04 юли 19 25 1541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бившия кмет на Чупрене Ваньо Костин. Съдът потвърди мярката му за неотклонение "Задържане под стража", като решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, предаде БГНЕС.

Бившият кмет на Чупрене е привлечен като обвиняем за престъпление по служба. Обвинението се отнася за 10 проведени публични търга за продажба на общинска земя.

Отстраниха от длъжност кмета на село Чупрене Ваньо Костин

Другото му обвинение е за удостоверяване на неверни факти и обстоятелства в дължима декларация за конфликт на интереси. Установено е, че в периода на последните 4 години бившият кмет на общината е провел няколко публични търга, при които е извършил множество нарушения на законодателството.

В началото на май Апелативният специализиран наказателен съд уважи протеста на Специализираната прокуратура срещу отказа на първата инстанция да отстрани от длъжност кмета на село Чупрене Ваньо Костин. Съдът мотивира отстраняването с това, че престъплението, за което Костин е обвинен, е в качеството му на длъжностно лице. Освен това, служебното му положение може да създаде пречки за разкриването на обективната истина, - така Костин бе отстранен от длъжността "кмет" на Чупрене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама