Караянчева шикалкави за напускането на 50 членове на ГЕРБ

20:40, 23 май 20 / Политика 25 5238 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

50 души от видинско заявиха отказа си от членството в ПП ГЕРБ. Част от тях са важни фигури, които до скоро заемаха важни постове на местно и държавно ниво.

От участието си в партията се отказаха бившият областен управител и бившият кмет на Видин, като преди това и двамата се оттеглиха от общинското ръководство.

Бившият областен управител Албена Георгиева каза: „Няма как да се съглася с работата на местното ръководство на партията. Всъщност местното ръководство работеше срещу принципите на тази партия и няма как да остана член“.

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков напуска ПП ГЕРБ

„Всичко което се случи по време на местните избори миналата година ние считаме, че е едно предателство спрямо нас, както и спрямо устава на ПП ГЕРБ“, каза Огнян Ценков, който е бивш кмет на Видин, пред bTV.

Напрежението в партията води началото си от кампанията за местните избори.

„Те са получили през това време доста сносна политическа реализация. В момента в който тази реализация не е факт те си тръгват. Явно ще я търсят на друго място“. Това каза Емилиян Енчев – ръководител на ГЕРБ Видин, относно напускащите членове.

Партията напускат и хора от село Капитановци, включително и кметът на селото. Ръководството на ГЕРБ смята, че действията са подтикнати от външна амбиция.

„Разбира се тук прозират може би и неудовлетворени политически амбиции не само на членове от общинската структура на ГЕРБ, но и извън нея и много интересно е, че в молбите за напускане никъде няма мотиви.“, бе коментарът на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за случилото се в редиците на ПП ГЕРБ.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:40, 23 май 20

Всеки бяга от политиката, нормално е!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама