Цветанов: Инфраструктурните проекти трябва да се реализират прозрачно

10:30, 02 юли 21 / Новият парламент 25 4261 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Инфраструктурните проекти трябва да бъдат реализирани прозрачно, с необходимото качество, за да знаят българските граждани как се харчат обществените ресурси. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов на среща с жители на Видин.

Цветанов: В последните години всичко е само сензация и шоу

По думите му за огромната конфронтация и противопоставяне, което има в обществото, вина носят политиците. „За нас е важно да акцентираме върху проблемите и решенията, които имаме за тях. Залагаме на конструктивния диалог и на представянето на нашите секторни политики. Така, както се постарахме да направим и в предишната кампания“, коментира той.

Подпомагане на малкия, средния и семеен бизнес 

Цветанов отбеляза и че трябва да се подпомогне малкия, средния и семеен бизнес. Той посочи, че при ежедневните срещи хората споделят, че не могат да оцелеят в тази ситуация и са принудени да съкращават квалифицирани кадри. Държавата не направи нищо в последната година и половина, за да подпомогне малкия семеен бизнес в условията на овид кризата“, подчерта председателят на Републиканци за България, цитиран от пресцентъра на партията. 

По думите му сред акцентите в програмата на партията е и земеделието. „Стимулиране на българското производство и къса верига на доставки, за да могат хората да разчитат на българските продукти, които произвеждаме“, каза Цветан Цветанов. Според него така българските граждани ще получават качествени и гарантиращи здравето продукти.

Цветанов: Скандалите носят дивиденти за политиците, но не са работещи за държавата

Актуализация на бюджета

Председателят на ПП „Републиканци за България“ коментира и необходимостта от актуализация на бюджета. „Това не се случи в 45-ия парламент и не бе направена актуализация на пенсиите. Хубавото е, че сега много от партиите говорят за тази актуализация. Аз смятам, че това ще бъде добра мярка, с която ще бъдат подпомогнати българските пенсионери“, обясни Цветан Цветанов.

Той посочи, че в изборите за 45-ото НС на 4 април е имало огромен страх и притеснение у хората да упражнят по съвест конституционното си право на глас. „Видин е пример в това отношение. Областната управа се ползваше като предизборен щаб на ГЕРБ, а образователният инспекторат „съветваше“ хората от образованието как да гласуват за кандидатите на ГЕРБ. Подобен натиск и въздействие върху хората се упражняваше и в секторите „земеделие“ и „социални дейности“.

За нас от Републиканци за България е важно изборите да бъдат честни и правилата да са еднакви за всички. Трябва да положим усилия да достигнем до повече хора и да ги призовем да гласуват. Високата избирателна активност е нужна, за да имат хората максимално представителство в парламента. Трябва да им обясним, че дали ще гласуват 10, 15 или 50% от българските граждани, в Народното събрание ще влязат 240 депутати“, каза още Цветанов. Той бе категоричен, че българските граждани са направили своя извод кой какво е имал като намерения и обещания в изборите на 4 април, и какво е изпълнил от тези намерения и обещания.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама