Спасяват здравен център във Враца

16:10, 30 окт 18 25 1228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинските съветници от Враца ще опитат да спасят Центъра за кожни заболявания /ЦКЗ/, като поискат от здравния министър Кирил Ананиев промяна на националната здравна карта и увеличение на леглата на лечебното заведение. По този повод на сесията днес сенаторите гласуваха обръщение, предложено от заместник-председателя на местния парламент Владимир Христов, предаде БНР.

По време на дебатите бяха предложени промени в текста на документа – някои от тях, предложени от Стефка Кузманова от БСП, бяха приети, а други – от Диляна Давидкова от „Народен съюз за Враца“ – отхвърлени. Въпреки това в крайна сметка със завидно мнозинство от 33 „за“ и само един въздържал се от присъстващите в залата 34 съветници, декларацията до министър Ананиев беше приета. Нейната философия обобщи Цветелина Дамяновска, която заяви, че  „искаме да спасим общинското здравеопазване. Ние искаме 10 легла“.

От дебатите в залата стана ясно, че мениджмънтът на ЦКЗ – Враца полага огромни усилия, но отпуснатите 5 легла според националната здравна карта бутат лечебното заведение към лоши финансови резултати. Именно поради тази причина съветниците ще опитат да увеличат двойно капацитета на лежащо болните, за да дадат шанс за развитие на Центъра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама