Нов дежурен кабинет отваря врати в поликлиниката във Враца

17:15, 21 ное 18 25 1225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов дежурен кабинет разкрива Медицинският център “Даут” в  ДКЦ-I ЕООД  във Враца. Кабинетът ще се намира в сградата на бившата Първа поликлиника в града, вдясно от регистратурата. Новото медицинско звено стана повод за среща на общопрактикуващите лекари от Враца, членове на УС на РК на БЛС-Враца, синдикалния лидер на МБАЛ "Христо Ботев" АД Враца д-р Емил Младенов и представител на Община Враца - Емилия Николаева - главен експерт "Детско и училищно здравеопазване". Това съобщава на своя сайт Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Враца.

Разкриването на новия дежурен кабинет е заради нарастващото търсене на неспешна медицинска помощ извън работното време на общопрактикуващите лекари, както и с неудобството на пациентите, обърнали се към спешно приемното отделение (СПО) да бъдат препращани на по-големи разстояния, в случай на мотивиран отказ от обслужване в СПО поради неспешност.

На 12 ноември е подписан договор между ръководството на ДКЦ - I ЕООД гр. Враца и управителя на МЦ “Даут”. В момента са почти готови и оборудвани три помещения на първия етаж в ДКЦ - I ЕООД Враца за новия дежурен кабинет.

За хората, на които е по-удобно ще продължи да работи и досегашният дежурен кабинет в жк "Дъбника". Цените по договорите с личните лекари остават непроменени. Като самите договори автоматично ще бъдат подновени след изтичане на 2018 г.

Новият дежурен кабинет, което е в полза на гражданите и ще подобри колаборацията между лекарите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама