Търнак протестира срещу забавеното разследване на смъртта на дете

10:55, 24 яну 19 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов протест организираха днес жителите на белослатинското село Търнак заради забавеното разследване на смъртта на 11-годишната Сара. Местните искаха да затворят за три часа пътя Бяла Слатина – Червен бряг, но не получили разрешение.

Автомобил, управляван от пиян шофьор, блъсна 11-годишната Сара на 2 октомври миналата година. Момиченцето беше в кома 10 дни след инцидента. Лекарите в плевенската университетска болница не успяват да я върнат към живота и Сара почина, броени дни преди да навърши 11.

Протести на местните жители имаше, след като се разбира, че извършителят е известен човек с бизнес в селото и е освободен след по-малко от денонощие в ареста, въпреки че дрегерът е отчел 1,48 промила алкохол.

На 5 октомври главният прокурор Сотир Цацаров разпореди повторен оглед на местопроизшествието, който да бъде направен от Националната следствена служба.

„Адвокатите ни казаха, че ще бъде осъден, но кога ще е – не се знае”, заяви бащата на Сара - Борис.  По думите му има сигурна информация от местни хора, че извършителят на убийството продължава да ходи в местната механа, продължава да върши нещата, които са предизвикали катастрофата и имено това ги притеснява.

 „Обръщам се към г-н Цацаров: Какво трябва да чакаме още, за да бъде задържан този човек, за да си понесе наказанието за това, че е убил детето ми? Колко време трябва да се изчака и какво трябва да направим? ”, запита бащата.

Законите се прилагат само за ромите, за българите не се прилагат, твърди участник в протеста днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама