Жълт код за проливни дъждове в 12 области на страната, проходът "Превала" все още е затворен

07:30, 30 яну 19 25 4157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код е обявен за опасно време в 12 области на страната. Синоптиците предупреждават за очаквани обилни валежи в югозападните райони и за възможни поледици във Видинско, Врачанско и Монтанско.

Под наблюдение остават язовирите в страната заради опасност от преливане. Проходът Превала все още е затворен.

Заради снега, шести ден жителите на село Мугла са без ток. До него все още няма достъп, заради което обявеното частично бедствено положение остава в сила. До края на деня се очаква да бъде решен проблемът с липсващото електрозахранване в последните села от община Банско.

 

На агрегатно захранване остават селата Медени поляни и Побит камък.

Вчера през целия ден продължиха възстановителните дейности след снежното бедствие в Смолянско. След заседание на областния кризисен щаб, заместник областният управител Адриян Петров обобщи: "Изкарваме още допълнително техника във всеки един от проходите. Предприемаме действия за освобождаване от автомобилите пред "Студенец", там долу на паркинга, които в момента пречат на нормалното движение в двете посоки, работи се усилено на "Превала". Горе са тежките машини и там очакваме да бъде пуснат за движение утре сутринта, горе вече е пробито между Момчиловци и Лъки и продължават да работят, за да може час по-скоро и той да се пусне в движение. Прибираме вече. Благодарим на 101-ви Алпийски полк, свършиха прекрасна работа момчетата. За Мугла, все още за съжаление, няма електрозахранване. Информацията е, че най-рано утре към 10-11 часа ще се случи. Проблемът е по-голям, отколкото се е очаквало", предаде БНР.

Осигурено е постоянно наблюдение на язовирите Златоград и Пловдивци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама