Нинова: За да има пари за силна социална политика, трябва икономика и производство

10:30, 15 май 19 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Нека идем до всеки, който се страхува от управляващите и му дадем кураж. 26 май е ключов ден хората да излязат и да изразят волята си свободно". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във Враца, където заедно с водача на листата на "БСП за България" Елена Йончева се срещнаха с граждани, съобщиха от БСП.

По думите й вълната от недоволство, която залива България, и високата избирателна активност могат да сложат началото на края на режима Борисов.

"Питат ни, ако спечелите избори и управлявате- какво ще направите различно, откъде ще започнете? Наясно сме колко много проблеми има в страната. Наясно сме, че не всичко може да се оправи веднага с магическа пръчка. Но знаем какво искаме да постигнем и как да стане", беше категорична тя.

Според нея, за да има пари за силна социална политика, трябва икономика и производство. Нинова заяви, че много мерки ще помогнат, но спешните са две- първо, махане на политическия и бюрократичен рекет от малкия и среден бизнес.

"Гарантирам ви, че ще имате условия за спокойна работа. И втората е- максимално запушване на каналите, през които се краде национален ресурс", заяви тя. По думите й оттам нататък едно от първите неща е да помогнем на онези един милион и половина души, които живеят под прага на бедност. Тя наблегна, че това са пенсионерите и младите работещи семейства с деца.

"За пенсионерите - преизчисляване на всички пенсии. БСП е единствената партия, която го е правила. Ще го направим отново. За младите- еднократна помощ от 6000 лева за второ и трето дете на тези, които са работили и са си плащали осигуровките", каза тя.

Нинова допълни, че това са спешни мерки, но ни чака и много работа за държавното и общинско здравеопазване, за образование, обвързано с икономиката, за земеделие на дребните фермери и най-вече за върховенство на закона за всички еднакво.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама