Разследват лекари от Бяла Слатина, източвали Здравната каса чрез фиктивни прегледи

12:04, 12 юни 19 25 1638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разкрити са двама лекари от Бяла Слатина, които чрез фиктивни прегледи на пациенти са получавали неправомерно средства за лечебна дейност от Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/ във Враца, съобщиха от Областна дирекция /ОД/ на МВР.

При проверка от служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР-Враца в три лекарски кабинета са намерени и иззети 55 амбулаторни листа на пациенти. Проверените кабинети се намират в Бяла Слатина и две села от общината, в които работят лекарите.

Според амбулаторните листи, написани и подпечатани от двамата медици, пациентите са преминали медицински прегледи за времето от 5 до 12 март 2019 години. Листите са подписани и от пациентите. Установено е, че в този период лекарите са били извън страната. От друга страна пациентите свидетелстват категорично, че не са ходили на медицински прегледи при лекарите на посочените в документите дати, а положените подписи не са техни, допълват от ОД на МВР. Изготвените документи са отчетени пред РЗОК-Враца с цел получаване на средства от бюджета на касата, уточняват от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама