Протест във врачанско село заради кметския наместник

13:30, 24 ное 19 / Общество 25 2267 Topnovini
Снимка: btvnovinite.bg

Протест се провежда в криводолското село Главаци. Причината за недоволството е несъгласието на жителите на  селото с назначението на новия кметски наместник.  Твърдят, че са излъгани, предава bTV.

Над 70 човека са се събрали в центъра на селото. Гласоподавателите в Главаци са 190, а 123 от тях са се подписали в подписка, настоявайки за кметски наместник да бъде избрана Светлана Иванова. Те вярват, че тя ще направи много за тяхното село, което е „започнало да запада”

От сутринта те не могат да влязат да гласуват на импровизирания референдум, който им е обещан от новото ръководство на община Криводол.

Кметът на община Криводол Христо Доков е назначил за кметски наместник досегашната секретарка, мотивирайки се с нейния административен опит, но след това се е съгласил да се организира допитване между жителите на Главаци.

 

„Той ни обеща да направим нещо като референдум, допитване. Той ще донесе бюлетините. От 8 ч. го чакаме и мръзнем”, разказва местната жителка Лидия Димитрова.

В разговор по телефона Христо Доков е заявил, че ще се съобрази с мнението на хората, макар че според него желаната от тях кандидатка за кметски наместник няма административен опит.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.