Къде удължават грипната ваканция?

15:00, 05 фев 20 / Общество 25 1728 Topnovini
Грипна епидемия е обявена от днес на територията общините Априлци и Летница в Ловешко. От вчера такава е обявена и на територията на цялата област Враца.

До 7 февруари ще бъде удължена грипната ваканция на учениците в областите Варна, Пазарджик, Пловдив и Ямбол. Дотогава ще продължи и в Смолян, Златоград и Неделино. Учебните занятия ще бъдат възобновени на 10 февруари със седмично разписание за втори учебен срок, съобщи БНР.

Същевременно регионалното бюро за борба с грип и остри респираторни заболявания в Шумен препоръча прекратяване на учебните занятия в областта на 6 и 7 февруари. Регионалният инспекторат по образованието трябва да реши окончателно дали училищата ще останат със затворени врати.

Грипна ваканция в 2 124 училища и 9 детски градини

От днес грипната епидемия на територията на София и Хасково се отменя. Отменя се епидемията и за област Монтана - една от първите, които въведоха извънредните мерки. Там от утре децата ще бъдат в класните стаи. Отпадат и противоепидемичните мерки.

От утре се отменя грипната епидемия за областите Бургас, Хасково и общините Кюстендил, Бобов дол, Рила, Кочериново, Бобошево, Невестино и Трекляно. Учебните занятия ще бъдат подновени и в общините Дупница и Сапарева баня, където грипната епидемия беше отменена от 29 януари.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 7 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.