Грипната вълна у нас обхваща все повече области

10:53, 19 яну 19 25 3444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грипната вълна у нас обхваща все повече области. Епидемия беше обявена вчера и в Смолян, учениците там ще бъдат в грипна ваканция до 23 януари, съобщи bTV. До момента грипна епидемия е обявена в областите Ямбол, Бургас, Стара Загора, Перник, Пазарджик, Шумен и Силистра. Пред епидемия e и Русе.

В 465 училища и детски градини са преустановени учебните занятия. Най-много училища затвориха врати в Бургаска област – 137. А по последни данни болните не намаляват, а се увеличават.

Втора седмица Бургас е в плен на грипа. Епидемиолозите отчитат, че пикът на заболяването е бил в началото на тази седмица, а броят на болните остава висок – най-много при малките деца. Детските отделения на всички болници в града са препълнени с пациенти, хоспитализирани след усложнения.

Отложени са и плановите операции в болниците.

Поради възходяща тенденция на заболеваемостта от  грип и ОРЗ, учебните занятия в учебните заведения на територията на област Пазарджик се прекратяват от 21.01 до 23.01 включително.

С оглед ограничаване на грипната инфекция РЗИ-Софийска област е изпратило предписание до началника на РУО-Софийска област за преустановяване на учебните занятия в ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Самоков и СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков за периода от 21.01 до 25.01 включително.

С цел ограничаване на заболеваемостта от ОРЗ и грип сред учениците, РЗИ-Шумен изпрати препоръка на началника на РУО-Шумен за удължаване на грипната ваканция в областта до 22 януари включително.

Във връзка с нарастване на заболеваемостта от грип и ОРЗ в област Стара Загора РЗИ-Стара Загора е предложила на РУО удължаване на грипната ваканция на учениците с два дни – от 21.01 до 22.01 включително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама