Жълт код за силен вятър е обявен за шест области от страната

07:15, 13 фев 19 25 2180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за силен север-североизточен вятър е обявен и за сряда в областите Благоевград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

През следващото денонощие облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи на места над Горнотракийската низина и над Югоизточна България. През нощта и в сутрешните часове слаб сняг ще превалява все още в централната част на Дунавската равнина, а през деня - главно в планините. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, на места в Източна България - и временно силен, от север-североизток. Ветровито ще бъде и по долината на Струма. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса.

По Черноморието ще е облачно, около обяд от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, временно до силен. Ще е студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.

В четвъртък и петък в Източна България ще се задържи ветровито. Облачността ще бъде предимно значителна, над Западна България в четвъртък временно ще се разкъса и намалее и сутрешните температури в котловините там ще са сравнително ниски - до минус 6 - минус 7 градуса; в останалата част от страната минималните ще са между минус 4 и 1 градус. Максималните ще са между 4 и 9 градуса.

В петък минималните ще са малко по-високи, дневните - слабо ще се понижат. По-голяма е вероятността за превалявания от сняг в петък, но те ще са слаби и само на отделни места, главно в планинските райони. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама