След тежката катастрофа в Ямбол: Целият екип на линейката е в болница

19:50, 11 авг 19 25 2181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шокиращо развитие претърпя инцидентът с линейка в Ямбол. Спешният автомобил вчера беше ударен от джип на кръстовище. След катастрофата целият реанимационен екип остава за лечение в ямболската болница, съобщи bTV.

Първо беше приета лекарката с травма на главата, а от днес под наблюдение са шофьорът и медицинската сестра.

Медицинската сестра Диана Джогова работи в спешния център от 20 години. Това не е първата й катастрофа с линейка, но е най-тежката.

„Като премачкани от валяк сме да ви кажа честно, защото натъртвания, разни други неща, Господ просто е бил с нас, защото четириа души в линейката лесно се отървахме", споделя Диана за преживяното.

Тази събота на едно от големите кръстовища в Ямбол джип връхлита и обръща линейката.

„Първата линейка, която дойде,  взе пациента. Макар че докторката беше с травма на главата, кървеше. Първо пациента, после ние", разказва медицинската сестра.

Пострадалата д-р Коева предпочита да разкаж  без да показва лицето си пред камерата. По думите й пациентът бил в тежко състояние и го качили в линейката с помощта на Гражданска защита.

„Взеха го първо него, свалиха го, затова и Гражданска защита беше близо до нас, защото те вървяха след нас... Имаше допълнителни сигнали, цяло кръстовище една кола нямаше, която да не тръгне. Не може да не е чул този шофьор. А той по думите на нашия шофьор и на други свидетели е изскочил зад някакъв автобус с бясна скорост", спомня си Коева.

Експертизи и разпити ще докажат кой е виновен. По случая е образувано досъдебно производство.

Колегите на пострадалите от Спешна помощ казват, че шофьорите масово не пропускат линейки с пусната сигнализация.

„Баба с инсулт, в кома, на сигнали бързаме да я докараме в нервно отделние и ме удари лек автомобил и си платих акта", разказва шофьорът на линейка Христо Христов.

Всички пострадали остават в хирургично отделение на ямболската болница. Пациентът е откаран невредим и е приет за лечение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама