Кирил Добрев: Порочното управление на ГЕРБ ще си отиде първо в Ямбол

15:40, 10 сеп 19 25 3226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Порочното управление на ГЕРБ ще си отиде първо в Ямбол". Това заяви Кирил Добрев, зам.-председател на БСП и председател на предизборния щаб при представянето на Катя Георгиева като кандидат за кмет на Ямбол на коалиция „БСП за България“. Той подчерта, че Ямбол е изключително важен за БСП не просто заради това да спечелят една битка, а заради хората, които са останали да живеят в града и искат промяна.

Катя Георгиева е единственият официално утвърден кандидат за кмет на Ямбол, изтъкна при представянето й зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който е народен представител от Ямбол. Тя е председател на ямболската организация на БСП от 2 години, работи като производствен директор в семейната им мебелна фирма и е два мандата общински съветник на левицата.

БСП утвърди 161 кандидати за кметове

Тя призова ямболци да бъдат активни, свободни и смели и да участват в изборите, като гарантира, че ще вложи всички усилия да ги убеди, че има алтернатива с по-добрите идеи за бъдещето на Ямбол и че като човек, който иска доверието им, знае как да ги реализира.

„За да бъде катализирана истинска промяна, е необходимо повече от един човек и един общински съвет. Зад всяка голяма промяна обикновено стоят многобройни съмишленици и аз протягам ръка към всички ямболци“, обърна се Катя Георгиева към съгражданите си и ги призова да дадат нов шанс на Ямбол.

В представянето си тя се мотивира защо е убедена, че може да се справи като кмет, изтъкна с какви нередности се е опитала да реши като общински съветник и подробно представи важните за града нерешени от сегашното управление проблеми, като предложи своите виждания за преодоляването им. 

Катя Георгиева е подготвила специална програма за задържането на младите хора в Ямбол, за привличане на млади специалисти в здравеопазването и образованието, за насърчаване на инвестиции с висока добавена стойност, защото в града проблем не е безработицата, а ниските доходи. Тя заяви, че ще заложи и на изравняването на стандарта на живот в кварталите и в централната част на града, а като своя мисия определи поставянето на човека в центъра на управлението на Ямбол.

Кандидатът на кмет на БСП изтъкна, че единението в името на града, уважение и справедливост към приноса на всеки, са принципите, които ще доведат ямболци до целта -  да видят града си по-приветлив и проспериращ и ги призова заедно да работят за Ямбол.

Основният опонент на БСП, управляващ вече 12 години в Ямбол, издигна за четвърти мандат Георги Славов, но изпълнителната комисия на ГЕРБ все още не го е одобрила.

В изборите вероятно ще участва местен бизнесмен (Валентин Ревански), но все още не е ясно дали ще бъде подкрепен от партия, или ще се яви като независим. Друг представител на бизнеса в Ямбол (Павел Додов) ще се опита да обедини гласовете на десните избиратели, но на този етап няма друга официално утвърдена кандидатура за кмет на областния град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама