Фалитът на КТБ беше началото на овладяването на държавата

16:15, 21 фев 24 / Политика 25 1067 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бившият вътрешен министър в един от кабинетите на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, не е обнадежден, че разследването и парламентарната комисия ще разкрият цялата схема на Мартин Божанов - Нотариуса.

Пред БНР Цветанов, който е и бивш председател на Парламентарната комисия за вътрешен ред и сигурност, коментира случващото в съдебната система и е категоричен, че Божанов е свързан и със схемата на Пепи Еврото – "Осемте джуджета".

"Нека да не смятаме, че ще бъдат разплетени тези схеми, защото активността, която демонстрират някои народни представители, показва, че те се фокусират само върху Нотариуса, но не разширяват кръга и обхвата, за да се хване целия този кръг от метастази и това раково заболяване", заяви Цветанов.

Според него кръгът на разследване и проверки не се разширява, "защото Нотариуса и "Осемте джуджета" са взаимно свързани".

"И ако се отиде и към "Осемте джуджета", там може би ще се попадне на висшестоящи ръководители в съдебната система, които многократно са посещавали заведението на Пепи Еврото, а същевременно са посещавали и "SS" клуб", смята Цветан Цветанов.

И допълни, че "за мен тревожно е това, което бе изнесено от бившия МВР министър Бойко Рашков, когато е подаден сигнал за Нотариуса, след това информацията е изтекла и е осуетена възможността да се направи разследване".

"Това, което казва проф. Каламарис, е достоверно и не трябва да бъдат упреквани жертвите, че не са споделяли техните терзания. Защото, когато една система работи по този начин, когато мафията управлява, няма как да разчиташ на тези институциите да си свършат своята работа. Когато виждаш, че в "Осемте джуджета"  бивш и настоящ главен прокурор контактуват. Трябва да се отиде по-далеч, ако сега е отворен похлупакът, нека с тази гласност на медии институциите да заработят, но да се върнем към зараждането на тази мафиотска структура, която управлява страната", препоръчва бившият министър на вътрешните работи.

Цветанов е категоричен, че фалитът на КТБ "беше началото на овладяването на държавата и днес говорим за това, че има една фирма от Кипър, направила експертиза на КТБ, и се установява, че там няма възложени действия, което означава, че цялата тази експертиза за фалита на КТБ е с грешна конструкция".

Според него "е било само с един умисъл - овладяване на тези активи". 

"Като владееш и управляваш медийния пазар, медиите проектират нагласите, нямащи нищо общо с действителността. Когато предават грешната информации и хората възприемат тези нагласи като реалност, за мен това е висша форма дезинформация и очерняне на неудобните", коментира Цветанов в предаването "12+3".

Как ще забравим всичко, попита той и зададе въпроси: Къде отидоха разследванията по "Турски поток" и чувалите с пари, които се изнасяха по магистралите? И къде са действията за обективни разследвания и за КТБ? 

"Не може това да бъде нормално. Защо за тези първи 9 месеца управляващите не направиха нищо от това, което обещаха? Нито имаме Шенген, нито първо плащане по ПВУ, а трябваше това да стане в края на 2023-та? Имаме само овладяване на система, която обслужва определени интереси. И тази конституционна реформа - никой не се фокусира в съдебната реформа, никой не говори за НК, който е от 1968 г.", възмути се Цветан Цветанов.

Цялото интервю може да чуете във звуковия файл.

По публикация на Александра Никова
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама