Кубрат Пулев: Всичко е занемарено в Белмекен

20:32, 20 фев 20 / Спорт 25 3051 Topnovini

"Всичко е занемарено в Белмекен. Ако някой го мързи да си върши работата, да даде мястото на някого друг", това заяви в интервю претендентът на световната титла по бокс на IBF Кубрат Пулев, предава БГНЕС. 

По-рано през деня той отправи обвинения към спортната база, които принудиха ръководството на НСБ ЕАД да му отговори остро. Оттам излязоха с декларация, в която обвиниха родния боксьор за неплатени такси към „Арена Армеец“ и базата.

Потвърдено: Кобрата се изправя срещу Джошуа на 20 юни в Лондон

„Аз не дължа пари. Те могат да кажат за какво са тези пари, за някакви щети в „Арена Армеец“, които са направили хората, не аз. Аз се боксирах. Залата би трябвало да има застраховка и тя да поеме щетите, както е навсякъде по света. Отделно аз не съм имал време да погледна договора с НСБ, който е подписан, но той е горе-долу едностранен. Не един път съм казал, че там се чувствам добре, така е, там е уникално, рай е. Става въпрос, че тази база трябва да има обновяване. Всеки един журналист може да се качи горе и да снима. Да види сушилнята, три перални има за 150 човека. За мен няма проблем. Аз мога да се подготвям навсякъде. Дразни ме, че тези хора не си вършат работа. Всеки знае с 5 милиона. Не е необходимо пълно обновяване, но частични ремонти могат да се направят", коментира Пулев. 

"Защо трябва да си измиваме ръцете с 5 милиона? Ако някой го мързи да си върши работата, да даде мястото на някого друг. Вместо да мислят как, откъде, какво да измислят, далавера, да дадат базата. Тя не е за мене, за всички български спортисти е. Аз просто алармирам като един от тях. Питайте и други спортисти - какви са стаите, леглата, баните. Те са трагедия. Това, че сме спортисти не значи, че трябва да спим в трагични стаи и да ползваме мизерни бани. Душовете са изкъртени", разкри пред Дарик радио Кубрат Пулев.

„Тази база седи така може би от 10 години. Отделно цялостната концепция, всичко вътре си седи така от 30 години. Не знам кой я доставя, как я доставя, но доставката на храната е много зле, готвачите са уникални. Типично в стил Пламен Манолов е пуснатата от НСБ декларацията. Той така говори, това е и написал. Те просто трябваше да подсетят счетоводителката и ще се плати веднага. За сметка на това за 7000 лева сложиха 1500 лева лихва. Всичко е платено. Да не си измиват ръцете с мен, да не прехвърлят топката към мен. Аз просто алармирам, нямам нищо против никого. Просто искам от името на всички спортисти да кажа, че се правят нещата на око и всичко е занемарено в Белмекен“, коментира още по темата боксьорът в тежка категория.

„Няма как да лъжа за нещо, което е на 120 километра от София и всеки може да отиде и да види“. От декларацията става ясно, че все пак е назначена проверка на базата в Белмекен, а Кубрат Пулев заяви: „Това е поредното доказателство, те сами доказват, че не си вършат работа, аз трябва да ги подтикна“, завърши той. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 217 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.