ПФК “Лудогорец” стартира мащабен проект за разширение на „Гнездо на орли“

16:39, 30 юли 15 / Спорт 25 830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 ПФК “Лудогорец” продължава да следва дългосрочната си стратегия за развитие на Детско-юношеската академия като целта е да се обучат таланти, които в бъдеще да бъдат гръбнакът на представителния отбор. Осъзнавайки, че това е дълъг процес, за който са необходими не само добре подготвени специалисти, които да работят с децата, но и подходящите условия за тренировъчен процес, собствениците на ПФК “Лудогорец” осигуриха финансирането за разширение на комплекса, съобщиха днес от пресслужбата на клуба.

Над 15 млн. лв. ще бъдат вложени в разширението, което включва четири терена с естествено покритие и един терен с изкуствена трева, като всичките ще разполагат с осветление и дренаж. Предвижда се полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията.

Комплексът ще разполага с трибуни с 500 седящи места, а единият от терените ще се използва за официални мачове на юношеските гарнитури. Към момента ПФК “Лудогорец” разполага с два тренировъчни терена с естествено покритие, един с изкуствено и игрища за футбол 7 и футбол 9.

Въпреки че терените са в отлично състояние, те не достигат, за да се обезпечи тренировъчният процес  на академията, която през последните две години се развива с изключително сериозни темпове и настоящата материална база е недостатъчна, посочват от клуба.

В тази връзка е изготвен екшън план, според който до 31 октомври за нуждите на ДЮШ ще бъдат въведени в експлоатация три терена – два с естествено покритие и един с изкуствено.

 Паралелно започва строежа на сградата и останалите терени по проекта. Цялостното разширение се очаква да приключи в края на 2016 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама