Наградиха медалисти от световното по таекуондо в Пловдив (снимки)

17:34, 29 авг 15 / Спорт 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски и кметът на район "Западен" Димитър Колев наградиха медалисти от световното първенство по таекуондо в Пловдив.

Пълен комплект медали спечелиха българските национали. Рами Шау спечели титлата в категория над 85 кг., Антон Огорелков (57 кг.) добави сребро, а Амалия Колева (57 кг.) бронз.

Дебютантът при мъжете Рами Шау се наложи на финала над украинеца Баграт Адамия. Амалия Колева оформи пълния комплект от медали, които страната ни спечели днес. Състезаващата се в категория до 57 кг. Амалия, загуби на полуфиналите в напрегнат и равностоен сблъсък от Алина Нашчинец (Украйна).

Европейският ни шампион в категория до 64 кг., Любомир Бакалски, добави и сребърен медал към колекцията си от отличия, след като достигна до финала на световното първенство в Пловдив.

Националите ни се изправиха в спор за място на полуфинала срещу фаворита Северна Корея, но отстъпиха с 0:6 точки. В дисциплината "самозащита жени" тимът ни се класира за финал, заедно с отборите на Северна Корея и Таджикистан.

Елена Самарджиева пък спечели още един медал за България от Световното първенство, което се провежда в новата спортна зала в Пловдив (Колодрума). Елена се класира трета в категория над 75 кг. С това отличията за страната ни от шампионата до момента стават общо 6 - 1 златен на Рами Шау, 3 сребърни на Мирела Чилингирова, Антон Огорелков и Любомир Бакалски и 2 бронзови на Амалия Колева и Елена Самарджиева.

Довечера от 20.30 ч. на сцената на Античния театър ще се проведат финалите в отборните дисциплини. Входът за зрители е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама