"Ботев" (Пловдив) записа първа домакинска победа (снимки)

19:24, 29 авг 15 / Спорт 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ботев" (Пловдив) записа първа домакинска победа. "Жълто-черните" успяха да надиграят "Черно море" и завършиха 2:1 в среща от 7-мия кръг на "А" футболна група.

Още в 12-ата минута на двубоя Пламен Николов стреля от корнер към вратата, но топката попадна право в ръцете на Китанов.

В 44-ата минутаБожидар Васев направи голям пропуск. Халфът бе намерен свободен на няколко метра от вратата, но ударът му с глава беше неточен.

Втората част на мача се оказа по-гореща и от времето в Пловдив. Балтанов получи втори жълт картон и "Ботев" остана с човек по-малко в 50-ата минута. Естествено, публиката на "канарчетата" се активизира след протестите срещу червения картон на футболиста. Стигна се и до хвърляне на предмет на терена.

В 62-ата минута вратарят на "Черно море" Георги Китанов бе сменен принудително от резервата Илиян Николов, защото изпитвал световъртеж.

В 70-ата минута дойде и дългоочакваният първи гол за "жълто-черните". Даниел Генов стреля от фаул в стената, топката отскочи и попадна в краката на Божидар Васев, който я прати право в средата на мрежата.

В 80-ата минута "Ботев" отбеляза втори гол от дузпа. Точен от бялата точка бе  Николас Варела. 5 минути по-късно обаче "Черно море" намали разликата с попадение с глава на Курьор.

В 4-минутното продължение пред врата на "канарчетата" на базата в "Коматево" стана доста напечено. "Ботев" временно остана с двама души по-малко, тъй като Пламен Николов поиска да оправи екипировката си без разрешение от съдията. Това донесе повече атаки от страна на гостите, но пловдивчани се браниха с пълни сили и не позволиха на "Черно море" да се добере до изравнителен гол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама