Кирил Николов-Дизела с рекорд при пробега на 600 км от Ком до Емине

20:34, 29 авг 15 / Спорт 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кирил Николов-Дизела постави нов рекорд, като пробяга 600-те километра от връх Ком до нос Емине. Екстремният бегач измина разстоянието за 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди, съобщава „Нова телевизия“.

Николов подобри с цели 21 часа и пет минути предишния рекорд, който беше поставен от състезателя в ултрамаратони Божидар Антонов по-рано през август.

Дизела изпълни и целта си да стане първият човек, който преминава тежкото изпитание за под пет дни. Той потегли от връх Ком на 25 август в 4.20 часа сутринта и пристигна на нос Емине малко преди 17.30 часа днес.

"Беше супер. Това, което си мислех в последните километри е, че на Ком-Емине има три уникални момента. Първият е, когато пипнеш пилона на връх Ком. Вторият е, като стигнеш Ботев и третият, когато слезеш от гората и да видиш Емине и морето", каза Николов пред "Нова телевизия".

Преди година той отново опита да подобри рекорда на Ком-Емине, който тогава се държеше от Любомир Палакарчев. Тежки метеорологични условия обаче го принудиха да се откаже около 11 километра преди финала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама