Откриха "Колодрума" пред хиляди в Пловдив (снимки)

21:10, 30 авг 15 / Спорт 25 1072 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пред очите на хиляди пловдивчани и гости на града бе открита новопостроената многофункционалнa спортна зала "Колодрума".

"Много се вълнувам да споделя този миг с вас. Толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала - покрит Колодрум. Пловдивската публика ще дава сили на нашите спортисти да побеждават. Така се създават легенди, така се създава историята на залата. Мога да пожелая на кмета на Пловдив Иван Тотев една пълна зала и много медали за българския спорт", каза министърът на спорта Красен Кралев, който бе специален гост за откриването на "Колодрума".

"От днес Пловдив има една мечта по-малко – Колодрума. Това не е просто зала – това е едно прекрасно съоръжение. Искам да кажа благодаря на всички, които помогнаха за реализирането на тази мечта. Едно огромно благодаря искам да кажа и на министър-председателя Бойко Борисов", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. 

Както вече Пловдив Topnovini.bg писа, проблем с правителствения самолет възпрепятства пристигането на премиера Бойко Борисов за откриването на "Колодрума".

Сред официалните гости бяха и големият български спортист Йордан Йовчев, най-успешният състезател по гребане на кану Николай Бухалов, националният ни отбор по волейбол и др.

Нов рекорд по колоездене постави Мирослав Минчев от Разград пред очите на хиляди по време на откриването на залата в Пловдив.

Колоездачната обиколка на България финишира пред "Колодрума". Най-добрите в първия ден от обиколката бяха наградени от министъра на спорта Красен Кралев направиха. Колоездачите направиха и почетен тур по чисто новия колодрум, който е изграден от най-качественото дърво – сибирска лиственица.

Първи на пистата обаче обиколка направиха най-възрастният колоездач от Пловдив – 81-годишният Димитър Аргиров, и най-малкият – 7-годишният Жорко.

По време на церемонията се проведе и награждаването на най-добрите от днешния ден от световното първенство по таекуондо, което се проведе в новата зала в Пловдив.

Държавната опера в Пловдив, дует "Ритон", група P.I.F. и DEEP ZONE PRODJECT се погрижиха за музикалната част от двучасовото шоу.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия. В момента това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама