Пловдивчанин грабна среброто от държавното по кикбокс

07:44, 29 сеп 15 / Спорт 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчанинът Стефан Чучулски грабна сребърен медал от държавния шампионат по кикбокс в стил лоу, който се състоя през уикенда в Каварна, съобщиха от СК "Терес" - Пловдив. В турнира взеха участие над 40 клуба от цялата страна. Бойците премериха сили в стиловете К-1, Лоу кик и Киклайт контакт.

Пловдивския СК "Терес" бе представен от един боец в категория до 71 кг, юноши старша възраст – Стефан Чучулски.

Жребият отреди на полуфинала Стефчо да се изправи срещу противник от СК "Скорпион" - Плевен. Мачът започна много оспорвано. Първите два рунда бяха доста равностойни и оспорвани, но в третия рунд Стефчо успя да надиграе безспорно съперника си и така не остави и капка съмнение в съдиите, че той е човека, който трябва да продължи напред към финала. Съдийското решение бе три на нула съдийски гласа в полза на състезателя на СК "Терес".

На финала Чучулски се изправи срещу опитния боец Александър Чакъров от СК "Ахил" - Варна, който на полуфинала отказа противника си само за няколко секунди.

"Макар, че не постигнахме напълно поставените си цели, опитът, който успя да натрупа Стефчо от двата тежки мача, е безценен за него. Той все още е млад боец и тепърва трупа опит и ще се усъвършенства, но вярваме, че вървим по правилния път и много скоро ще го докажем", коментираха треньорите от СК "Терес" - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама