Шабан Мустафа с амбиция да изпревари лифта към Карандила

17:40, 29 сеп 15 / Спорт 25 962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвъртият в света и шампион на страната по планинско бягане Шабан Мустафа остана на две секунди от времето, необходимо да изпревари с бягане лифта към Карандила.

Той прие поканата и се включи в своеобразната проява, която организира фондация  „Стария бряст”. На старт застанаха 30 сливенските състезатели и  гости от страната, както и ентусиасти – планинари. До финала достигнаха 24, сред които и две жени, обявиха домакините.

Очаквано първи финишира шампионът Шабан Мустафа, който измина дистанцията за 22.26 мин. Втора позиция зае Стефан Христов от Дряново с 25.20 мин, а трети завърши Костадин Кисьов от София с 26.48 мин. От домакините най-добре се представи Красен Колев, който финишира с четвърто време от 27.25 мин. Пети е Цветан Иванов от Сливен с 28.15 мин,  а шести Алексей Василев от Сливен с 29.00 мин.

Стартът на надпреварата бе в началото на лифтената станция, а финалът в края на въжената линия.

Наградата за победителя, ако бе изпреварил въжената линия, щеше да бъде 1000 лева, но при две минути след лифта – остана на 500 лева. С 200 и 100 лева бяха премирани съответно втория и третия в класирането, а по 50 лева утешителни награди получиха най-младият – на 13 години, най-възрастният на 55 години и жената, изминала дистанцията с най-добро време.

Надпреварата бе подкрепена и от три политически партии и сдружения, участващи в местните избори, както и от двама кандидат- кметове.

Шабан Мустафа обяви, че е възможно да бъде изпреварен лифта към Карандила, като за целта е необходимо време под 20 минути и специална подготовка, предвид денивелацията на маршрута, която е близо 600 метра.

Следващият старт на своеобразното състезание по планинско бягане ще бъде на 26 октомври. Организаторите обещаха, че тогава заедно с Шабан Мустафа ще осигурят и още няколко класни планински и дълги бегачи, като Кирил Николов-Дизела, сливналията триатлонец – Красимир Костов, както и шесткратният европейски шампион по планинско бягане от Турция.

Ще бъде направена и демонстрация на екстремно спускане под лифта с велосипеди, с участие на няколко от състезателите на местния клуб. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама