Софийският маратон провокира спортното министерство да организира още две състезания

23:46, 29 сеп 15 / Спорт 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два маратона ще бъдат организирани в България през следващата година, освен традиционния софийски маратон, чието 32 издание е в неделя. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

„Когато обсъждахме програмата за Софийския маратон, възникна идеята за разширяване на този тип състезания в България. Те са изключително важни не само от гледна точка на професионалната атлетика. Вие знаете, че в тях участват много аматьори и любители на бяганията. Това ще даде възможност за разширяване на географията, за привличане на много повече атлети и бегачи за участие в тези маратони", заяви спортният министър.

Кралев изрази надеждата, че маратоните ще допринесат за развитието на градовете, в които ще се провеждат, както по думите му е станало в столицата.

"Както в София, която вече 32 години провежда това изключително състезание, ще могат и в тези градове да разберат, че това ще допринесе за развитието на икономиката, за развитието на туризма, за раздвижването на подрастващите, за раздвижването на хората.

Предвиждаме тези два маратона и Софийският да образуват своеобразна верига и смятаме, че като обявим една голяма награда за евентуален победител в трите, ще вдигнем рязко качеството на чужденците, които ще участват в тях“, заяви министър Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама