Уволненият професор назначавал хора без опит в крикет федерацията

17:07, 30 мар 16 / Спорт 25 1401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уволненият от Националната спортна академия (НСА) заради секс скандал проф. Николай Колев назначавал и държал на работа неквалифицирани хора във федерацията по крикет. Това заяви за София Topnovini.bg Саиф Рехман, който се определя като създателя на този спорт в България.

Пакистанецът разкри, че е имал възможността да работи с Колев около 13-14 години във федерацията, след което без никакво обяснение бил отстранен от нея.

Самият Колев пък е председател на Българската федерация по крикет. Името му нашумя след разпространено видео в предаването „Господари на ефира“, в което се вижда как той предлага на студентка да прави секс с него, за да вземе изпит.

Саиф Рахман разказа, че професорът държи крикета в ръцете си и е назначил във федерацията хора, които нямат треньорски умения. Според него във всеки спорт трябва да има един специалист, който да тренира спортистите, но в момента нямало такива кадри точно в този спорт. По думите му треньорите там са учили крикет от видео клипове в интернет или от самия него.

"Аз съм създателят на крикета в България. През 1999 година регистрирах първия клуб в България. След това през 2001-2002 година се запознах с Николай Колев, който направи федерация. Работили сме 13-14 години заедно, но един ден без никаква причина ме отстраниха. От 2012 г. ме махнаха като треньор и състезател на българския национален отбор. Имам втора степен диплома от Международна крикет федерация като треньор. Такива хора има 7-8 в Европа, в Източна Европа са трима-четирима", обясни Рехман.

Попитан защо е бил отстранен и чие е решението за отстраняването му от федерацията, Рехман отговори, че Колев е председател на федерацията и всяко едно решение без одобрението му няма как да бъде прието.

"До ден днешен никой не ми казва каква е причината, явно не съм бил приятен за някого. Не съм член на управителния съвет на федерацията, единствено клубът ми членува в нея. Много пъти съм искал финансова помощ от тях, но никога не съм я получавал", оплака се пакистанецът.

Саиф Рехман уточни пред София Topnovini.bg, че в момента Николай Колев е в болница, тъй като имал проблеми със сърцето. Поради тази причина екипът ни не успя да се свърже с него.

При опит да потърсим за коментар представители на Българската федерация по крикет, за да отговорят на думите на Рехман и да изложат своята позиция по казуса с разследването на „Господари на ефира“, медията ни получи категоричен отрицателен отговор.

Единствено изпълнителният директор на федерацията Камелия Атанасова вдигна телефона си, но след като чу защо я търсим прекъсна връзката. Преди това обаче заяви, че не може да ни даде никаква информация и няма и кой друг да го направи. Обясни още, че нямат пресцентър и не може да коментира нищо в тази връзка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама