„Дунав“ отстъпи на „Левски“ във втората си контрола

20:55, 29 юни 16 / Спорт 25 952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дунав“ загуби с 2:3 от сребърния медалист от сезон 2015/2016 в „А“ група „Левски“ София. Контролата се игра в Правец и бе излъчена в пряко предаване от клубната телевизия на 26-кратния шампион на България с коментара на Валентин Грънчаров. Тя бе втора за „драконите“ след 1:1 в 120-минутна проверка срещу „Берое“ в Стара Загора. На „сините“ от София пък им предстои мач в Лига Европа след около 2 седмици срещу словенския „Марибор“.

„Левски“ започна по-добре и владееше повече топката, докато русенският тим разчиташе повече на контраатаки. Станислав Антонов се наложи да се намесва при силен и точен изстрел на Роман Прохазка. В 23-ата минута пък реферът Петър Доровски отсъди дузпа за столичния отбор след атака отляво на Хуан Деса и съприкосновение с бранител на „Дунав“. Антонов обаче успя да отрази удара от бялата точка на Венцислав Христов.

За сметка на това в 35-ата минута „драконите“ поведоха. Мирослав Будинов бе намерен с центриране в наказателното поле на съперника и прати топката в мрежата с глава.

До почивката резултатът остана непроменен.

След това дунавци успяха за известно време да изнесат играта по-далеч от своята врата и дори създадоха положения, които обаче бяха неутрализирани от противника. Смените обаче поразстроиха синхрона в русенските редици.

В 69-ата минута Джереми де Нойер получи втори жълт и респективно червен картон, но поради приятелския характер на срещата на неговото място в игра влезе Ивайло Найденов.

В 73-ата минута при огледално положение на отбелязания през първата част гол, Божидар Краев засече с глава центриране отляво и прати топката зад Мартин Луков за 1:1. Само 2 минути по-късно при идентична ситуация се разписа и Георги Костадинов, а в 80-ата минута Бабатунде Адениджи направи 3:1 за „Левски“ отново след центриране в дунавското поле.

Момчетата на Веселин Великов все пак успяха да намалят, след като капитанът Диян Димов отбеляза от дузпа за 2:3 в 88-ата минута.

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Марио Петков, Михаил Милчев, Дарко Стоянов, Антон Огнянов, Ивайло Раденцов, Диян Димов, Ангел Здравчев, Спас Георгиев, Васил Шопов, Мирослав Будинов (Евгени Александров, Мартин Луков, Николай Колев, Янислав Иванов, Светослав Читаков, Юлиан Ненов, Георги Кременлиев, Бранимир Костадинов).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама