Агитките на „Ботев” и „Локомотив” със сблъсък в Бургас (снимки)

18:30, 30 юли 16 / Спорт 25 869 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екшън се разигра между фенове на пловдивските „Ботев” и „Локомотив” в Бургас. Сблъсък между феновете на пловдивските футболни отбори се състоя в Морската градина на Бургас. Двете враждуващи агитки се озоваха в близост една до друга в района зад Капаните на Северния плаж.



Феновете на „Ботев” се бяха настанили на заведенията край плажа. В същото време група от над 100 ултраси на смъртния градски враг „Локомотив” се приближи от съседната алея в посока жп бариерата, на път за стадион „Лазур”, където ще се проведе мачът.

Двете групи бяха придружавани от солиден брой полицаи и жандармеристи, което обаче не спря феновете в момента на визуален контант между двете агитки те да започнат да си разменят обиди, които ескалираха в опити за физически контакт и саморазправа.



От двете страни полетяха камъни и други предмети в посока на противниковата агитка. Наложи се полицията да употреби палки, за да спре част от феновете, които се втурнаха към противника с явната цел за бой. Органите на реда реагираха бързо и промениха маршрута на агитката на „Локомотив”, за да не се стигне до жестока саморазправа. На място имаше линейки, които явно бяха извикани да окажат помощ на пострадали фенове.



На бариерата на Северния плаж бяха концентрирани няколко десетки служители на МВР, а по алеята на парк „Езеро”, която води към стадиона, патрулират полицаи с кучета. Органите на реда изчакаха достатъчното отдалечаване на привържениците на „Локомотив”, преди да пуснат тези на „Ботев” в посока към стадиона.

Мачът между пловдивските „Ботев” и „Локомотив” започва тази вечер от 19:00 часа на стадион „Лазур”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама