Фалстарт за бургазлийки във волейболната лига

21:47, 30 окт 16 / Спорт 25 810 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Бургас 2007“ направи фалстарт в първенството на Националната волейболна лига за жени. Момичетата на старши треньора Георги Делчев загубиха като домакини от ЙЕБ-Шумен с 0:3 (21:25, 23:25, 23:25).

Домакините излязоха с тотално подмладен състав в сравнение с миналия сезон, когато направиха исторически дебют на местен тим в женския волейболен елит. В настоящия състав 90 % са възпитанички на собствената клубна школа. Единствената опитна „чужда” състезателка беше централният блокировач Лора Илиева от Варна.

„Бургас 2007“ започна смутено и допусна съперникът му да поведе с 8:3, а после и с 11:6. Домакините постепенно се отърсиха от притеснението и намалиха изоставането, но не можаха да го наваксат. Те водеха и във втория, и в третия гейм, ала „залепваха” на 23-ата точка и липсата на опит им попречи да направят обрат.

„Изневери ни психиката. Момичетата са много млади и неопитни. Не можаха да надделеят в решителните разигравания. Не мога да ги упреквам. Всяко начало е трудно, но се надявам в хода на сезона да разкрием истинския си потенциал”, коментира Георги Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама