„Нефтохимик“ пак падна, този път от „Черно море“ в Каварна

22:39, 30 окт 16 / Спорт 25 828 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболният „Нефтохимик“ инкасира още една загуба в Първа лига. Бургазлии загубиха с 3:1 от варненския "Черно море" в мач от 12-ия кръг, който се игра на стадион "Калиакра" в Каварна.

Георги Илиев даде аванс на "моряците" в 24-ата минута, когато изпълни перфектно пряк свободен удар и не остави никакви шансове на опитния Стоян Колев, който, макар и да се разтегна максимално, не успя да избие насочената в долния ляв ъгъл топка.

Четвърт час по-късно отново Илиев бе в центъра на събитията. Халфът овладя изгубена топка в средата на терена, след което изведе по чудесен начин Уго Секо зад защитата на "шейховете". Португалецът хладнокръвно елиминира излезлия да го пресрещне Колев, а след това без проблеми прати топката в опразнената врата.

В 61-та минута варненци получиха право да изпълнят ъглов удар отляво и след последвалото центриране топката бе изчистена към другия фланг. Иван Коконов я догони, овладя и върна обратно в наказателното поле на бургазлии, където Пламен Николов бе оставен непокрит и с летящ плонж ефектно вкара топката в мрежата.

В 78-ата минута "Нефтохимик" вкара почетно попадение, след като Станислав Маламов напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле. Там Венцислав Христов не успя да стреля, но все пак продължи топката назад, където намери непокрития Вълчанов. Бившият футболист на "Черно море" отправи неспасяем изстрел, но това бе всичко, до което стигна отборът му в този двубой.

„Нефтохимик“ заема предпоследна позиция в Първа лига с едва осем точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама