БК Шумен загуби у дома с 69:77 от Дунав Русе

20:33, 30 яну 17 / Спорт 25 872 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дунав Русе изненада БК Шумен в първия кръг от Втора шестица на А група и заслужено победи със 77:69 като гост в зала „Младост“.

Двубоят започна нервно, двата тима изпуснаха първите си стрелби преди Николай Титков да открие резултата за гостите. Последва обаче събуждане в редиците на шуменци и благодарение на Янко Янков, Андрей Иванов и на два пъти Виктор Серафимов Шумен дръпна с 8:2. Гостите отбелязаха два коша, но Кирил Кирилов се разигра в подкошието и след три сполучливи атаки разликата скочи до 15:6 в полза на домакините. Русенци отбелязаха тройка, докато за Шумен Андрей Иванов и Димитър Янчев бяха точни за 19:10. До края на частта Дунав играха страхотен баскетбол и след три поредни коша намалиха преднината до само една точка – 21:20.



Втората четвърт започна с хубава стрелба на Титков, който изведе гостите напред, но пробив на Янко Янков и Кирилов от фаула бързо изведоха Шумен отново напред. До края на полувремето двата тима си размениха още няколко успешни наказателни и се оттеглиха при 42:46 в полза на Дунав.

Второто полувреме започна с нова тройка на Титков, който явно бе запазил ритъма си от първото полувреме. В последвалите 5 минути и двата отбора допускаха много грешки и пропускаха стрелби към коша на противника. За Шумен само Янко Янков играеше по-концентрирано и след два негови коша резултатът бе 49:55 в полза на отбора от Русе само 3 минути преди края на четвъртта. Несполуките на двата отбора продължиха и след като съперниците натрупаха по 5 отборни нарушения започнаха да изпълняват от наказателния, за Шумен най-често заставаше Янков, а за русенци Титков. Частта приключи при 53:61 в полза на Дунав.



Последната четвърт започна с хубав пробив на Кирил Кирилов за Шумен, но Титков с нова тройка върна преднината до 9 точки за Дунав. Последваха две успешни атаки за Андрей Иванов и разликата бе намалена, но отново Титков, който в този мач сякаш бе обладан от духа на Стеф Къри отбеляза хубава стрелба с изтегляне назад. Александър Иванов и Калоян Стоянов отбелязаха за Дунав, а Димитър Янчев прасна тройка за Шумен при 60:67. Последва минута и половина, в която и двата отбора не намираха правилния път към коша, а при оставащи едва 23 секунди до края Шуменци бяха принудени да фаулират и Титков оформи своите 30 точки от наказателната линия.



Най-полезен за Шумен бе Андрей Иванов. Центърът от Ямбол отбеляза 19 точки и хвана цели 25! борби, за да оформи чудовище коефициент от 44. Виктор Серафимов също направи хубав мач с 13 точки, 5 борби и 6 асистенции. Кирил Кирилов пък отбеляза 13 точки и хвана 6 борби преди напусне за 5 нарушения.

Следващият мач на Шумен е като гост на Академик Варна в неделя, на 5 февруари. На следващият ден, 6 февруари, отборът ни приема ЦСКА София в изтеглен мач от 8 кръг. Началото на двубоя е от 18.00 в зала „Младост“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама